Zondag op RTV Utrecht: deel 2 van de DocU serie 'Restauratie Domtoren'

© RTV Utrecht / Edwin Schuijl
UTRECHT - Zondag 2 december zendt RTV Utrecht deel 2 uit van de DocU: Restauratie Domtoren. De restauratie van het visitekaartje van de Domstad is niet zomaar wat. Daarom volgt RTV Utrecht het proces op de voet. De komende jaren maakt de regionale omroep elk jaar een documentaire waarin de restauratie centraal staat. Dit jaar deel 2, over de begroting van de restauratie en: welke aannemer mag het project gaan doen?

PRIJSKAARTJE

Het tweede deel in de documentaireserie speelt zich af in 2018. Het jaar waarin veel van het werk onzichtbaar voor de buitenwereld is. Zowel technische hoogstandjes als puur handwerk zijn nodig om precies te weten hoe de Domtoren er bijstaat.
De begroting moet naar de Utrechtse gemeenteraad, die een besluit neemt over het bedrag dat zal worden uitgetrokken voor de restauratie. Ook staat het gemeentelijk projectteam voor de moeilijke keuze om een aannemer te selecteren voor de bouw van de steiger en de uitvoering van het werk. Een spannende week staat het team tegemoet. Pas na het kiezen van een aannemer kan de volgende stap worden gezet: de toren van onder tot boven in de steigers zetten.
De documentaire wordt zondag elk uur uitgezonden vanaf 08.15 uur in de ochtend.
Deel 2 van DocU Restauratie Domtoren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.