RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topdrukte bij speelgoedwinkels voor Sinterklaas: "Vroeg beginnen en tot 's avonds laat door"

1/2
WOERDEN - Terwijl veel kinderen trappelen van ongeduld tot het eindelijk pakjesavond is, werken de medewerkers van speelgoedwinkels zich in het zweet. Zij moeten alle zeilen bijzetten om hulpsinterklazen nog snel te voorzien van cadeautjes.

"Het is echt heel druk. We beginnen heel vroeg met z'n allen en gaan 's avonds lang door", vertelt Jeffrey Dupont, bedrijfsleider bij ThysToys in Woerden. "Hoeveel pakketten gaan er de deur uit dagelijks? Dat zijn er zoveel, we zijn inmiddels de tel kwijtgeraakt."

GEKKENHUIS
Het moeten duizenden kadootjes zijn die er bij de speelgoedgroothandel uitgaan. De vrachtwagens rijden er af en aan. In de ochtend begint een ploeg van ongeveer zes mensen al om 07.00 uur met het klaar maken van pakketten.

Op piekmomenten springen ook de vrouw en de moeder van eigenaar Thijs van Rooijen bij. "Het is onwijs tof om te zien wat je met z'n allen voor elkaar kan boksen. En dat je heel veel kinderen blij maakt is dat heel leuk om te zien", zegt bedrijfsleider Dupont.

Drukte bij Thystoys in Woerden


Eigenaar Thijs van Rooijen: "Het is een week of drie geleden begonnen en je ziet het met de dag drukker worden. Vooral nu in het weekend voor sinterklaas is het echt een gekkenhuis".

ONLINE
Hulpsinten zie je niet zo veel meer in de winkel. De goedheiligman blijkt vooral te bestellen via internet. "Inmiddels verkopen we 98 procent van onze spullen online", zegt Van Rooijen. "En de andere twee procent komt een bestelling ophalen die ze online hebben aangeklikt."

Voorlopig blijft het nog even druk bij speelgoedwinkels in onze provincie. Ook bij ThysToys blijft het aanpoten. Dupont: "Ik verwacht dat het tot dinsdagavond echt druk blijft voor mensen die lastminute nog even de laatste inkopen gaan doen. En daarna zit de sintdrukte er voor dit jaar weer op."

Maar veel tijd om uit te rusten hebben ze bij ThysToys niet, want als de Sint weer vertrokken is, staat de Kerstman alweer voor de deur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -