"Problemen rolstoelers met sprinters menselijke waardigheid voorbij"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De SP in Utrecht wil dat er snel iets gedaan wordt aan de problemen die rolstoelgebruikers ervaren door de inzet van oude sprinters op het traject tussen Woerden en Utrecht Centraal. Door de nieuwe dienstregeling rijden er weer oude sprinters op het traject. Daardoor kunnen rolstoelreizigers niet altijd meer mee.
Ze moeten het doen met twee geschikte treinen per uur, in plaats van vier, maar volgens de partij is het onduidelijk op welke tijdstippen deze twee treinen rijden. De SP noemt de gang van zaken 'de menselijke waardigheid voorbij'.
Fractievoorzitter Tim Schipper: "GL-wethouder Van Hooijdonk en de NS hebben er de mond vol van dat zij voor toegankelijk openbaar vervoer staan, maar nu staan veel Utrechters letterlijk en figuurlijk in de kou. De NS moet op het station personeel in gaan zetten om iedereen te helpen die niet zelf in de trein kunnen stappen."
De SP wil dat de wethouder bij de NS gaat aandringen een oplossing voor het probleem te zoeken en gaat vragen stellen in de gemeenteraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.