Oplossing in de maak voor mindervaliden op stations tussen Woerden en Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT/WOERDEN - Nederlandse Spoorwegen gaat ervoor zorgen dat mindervaliden weer zonder problemen met de trein kunnen tussen Utrecht en Woerden. Het spoorbedrijf komt binnenkort met een voorstel.
Tussen Utrecht en Woerden zet NS sinds de nieuwe dienstregeling oud materieel in, waardoor mindervaliden niet meer zelfstandig de trein in kunnen komen. De oude sprinters hebben een aantal treden, die voor mensen met een rolstoel onoverkomelijk zijn. De instap van het nieuwe materieel is even hoog als het perron.
Meerdere partijen hebben aan de Utrechtse mobiliteitswethouder Van Hooijdonk gevraagd of ze de situatie kent en wat ze er aan kan doen. Van Hooijdonk zegt dat NS gisteren net gemeld heeft dat het bedrijf nadenkt over een oplossing en binnen een week met een reactie komt.
De ChristenUnie gaf tijdens het vragenuurtje in de raad aan dat de situatie voorheen prima was voor mindervaliden, maar dat dat sinds kort niet meer zo is. De SP in Utrecht vroeg de wethouder om persoonlijke assistentie bij het in- en uitstappen voor mindervaliden. De wethouder antwoordde dat ze niet weet aan welke oplossing NS werkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.