Margreet in Hoogland: Feestend door de laatste carnavalsloodjes

Prins Jeff op bouwgroepenbezoek
Prins Jeff op bouwgroepenbezoek © RTV Utrecht
HOOGLAND - Volgende week is het carnaval en het hoogtepunt van het carnaval is natuurlijk de optocht. Hoe meer deelnemers, hoe spectaculairder! Om al die deelnemers te steunen bij hun laatste loodjes - er moet regelmatig nog véél gebeuren in die laatste weken - ging de voltallige Raad van Elf met een blaaskapel, lekkere drankjes en allerhande chips, snoep voor de kinderen én het team van 'Margreet' langs de verschillende groepen.
Zonder deelnemers geen optocht, hè?! Maanden hebben ze gebouwd, dat moet beloond worden!
Prins Jeff
"Zo'n dag als vandaag is het gewoon al feest", begint prins Jeff de zondag. "Ik vind het fantastisch dat al die mensen zo hard werken. Dat is hobby, maar ook vaak best afzien. En zonder hen géén optocht, hè?!" Extra speciaal vindt de prins de deelname van heel veel jongeren: "Waar je in Brabant en Limburg ziet dat het ieder jaar iets minder wordt met jonge deelnemers, hebben wij altijd heel veel tieners en twintigers die bouwen. Met een paar van die jonge gasten, maken ze iets fantastisch. Zij zijn onze opvolgers!"
Terwijl de Raad van Elf in polonaise de bus uitloopt, praat Margreet met trotse ouders: "Ik ging als kind al met mijn ouders naar het carnaval en daarna nam ik mijn zoon en dochter mee. De oudste zit nu op de middelbare school en bouwt voor het eerst met een groepje een kleine wagen. Och, man! Dat we dat toch door hebben gegeven, dat vind ik zó leuk!"
Nog maar één week!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.