Utrechts Cabaret Festival: van harde grappen tot gevoelige liedjes

© Utrechts Cabaret Festival
UTRECHT - De komende dagen valt er in Utrecht hopelijk weer veel te lachen tijdens het 13e Cabaret Festival. Tien acts staan vanavond en vrijdag in de halve finales en de winnaars daarvan staan komende zaterdag op het podium in de finale.
In het Schiller Theater staan professionele grappenmakers op het podium, maar ook beginners doen mee aan het festival. Sommige deelnemers zijn letterlijk van straat geplukt, zegt de eigenaar van het theater Steef Schinkel: "Het leuke is dat er twee mensen meedoen die nog nooit aan een festival hebben meegedaan en die we ontdekt hebben".
Tijdens het festival komt van alles voorbij: harde grappen, maar ook ontroerende liedjes en de deelnemers komen overal vandaan: "Er zijn zelfs vier Belgen bij", vertelt Schinkel. Maar er zijn ook deelnemers uit de regio. "Er is een Utrechtse dame bij en een Utrechtse groep, maar dit keer niet veel Utrechters eerlijk gezegd en dat vind ik wel ontzettend jammer."
Zaterdag wordt tijdens de finale de winnaar van de publieksprijs gekozen en wordt de winaar van de juryprijs bekendgemaakt.
Steef Schinkel van Schiller Theater over Utrechts cabaretfestival

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.