RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer dan 30 kinderen onwel geworden door hitte op Leusdens kampeerterrein

1/2
LEUSDEN - Op een kampeerterrein in Leusden zijn meer dan 30 kinderen onwel geworden door de hitte. Dat meldt de politie. In het UMC Utrecht zijn 36 mensen behandeld, waaronder 2 personeelsleden. Na enkele uren konden 32 slachtoffers weer naar huis en moesten er nog maar vier personen blijven ter extra controle. Alle kampeeractiviteiten op het terrein worden afgelast. De kinderen die er nog zijn, worden morgenochtend opgehaald.

De hulpdiensten rukten met veel materieel uit na de melding van een grootschalige onwelwording op het kampeerterrein in de Leusdense bossen. Meerdere ambulances en de traumahelikopter gingen zo snel mogelijk naar het terrein aan de Paradijsweg. De brandweer heeft ter plekke ventilatoren neergezet om de aanwezige oververhitte mensen te koelen.


Het kampeerterrein is van de landelijke organisatie YMCA. Een woordvoerder meldde 's middags dat de kinderen door de warmte bevangen zijn geraakt. "Ondanks dat het terrein vol stond met badjes en water heeft de hitte toch toegeslagen. Daarop werd uit voorzorg met veel materieel uitgerukt omdat het om kinderen gaat. Maar de situatie lijkt nu onder controle."

UMC UTRECHT
Na de onwelwording werden de meeste kinderen opgevangen in het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht meldde rond 20.30 uur dat het 36 kinderen had behandeld maar volgens de brandweer zaten hier ook 2 personeelsleden tussen. 32 slachtoffers zijn al ontslagen. Vier moesten blijven ter extra controle.


De kinderen die naar huis konden, zijn opgevangen tot hun ouders arriveerden en werden bijgestaan door maatschappelijk werkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

YMCA
Het kampeerterrein van YMCA ligt in de bossen bij Leusden. Er worden onder meer schoolkampen en uitjes voor verenigingen georganiseerd. Afgelopen maandag filmde RTV Utrecht er nog een tv-reportage. Er zouden zo'n 400 kinderen op het terrein zijn geweest, en ongeveer 100 man leiding.

Op het perceel zijn negen kampeerterreinen. De kinderen op een van die terreinen zijn onwel geworden. Na het incident is besloten de kampeeractiveiten op de andere terreinen ook af te gelasten. Morgenochtend worden alle overige kinderen opgehaald.


De kinderen die onwel werden, waren van een zomerkamp voor jeugd uit Rijnsburg (Zuid-Holland). De organisatie zette 's avonds zelf een filmpje op Facebook om ouders te informeren over wat er is gebeurd. "De kinderen zijn allen aanspreekbaar gebleven. Er is niemand bewusteloos geweest maar ze waren wel oververhit. Dat komt omdat op ťťn kamp de temperatuur hoger was."De kampleiding meldt ook dat het kamp op dit moment wordt ingepakt: "Vanavond zullen wij met alle kinderen die op kamp zijn thuiskomen." De leiding verzoekt ouders om niet zelf langs te komen omdat ze dan de smalle toegangsweg blokkeren. Ouders van kinderen die zich niet lekker voelden, worden gebeld.

Kinderen onwel op zomerkamp in Leusden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -