Politie voetbalt tegen oud-Sparta voor zieke collega

© Politie Utrecht
UTRECHT - Politie-agenten en oud-spelers van Sparta Rotterdam hebben tegen elkaar gevoetbald om een zieke Utrechtse collega een hart onder de riem te steken. Rob Onderweegs is agent in Utrecht. Onlangs werd bij hem longkanker ontdekt. Met de wedstrijd wilden de politiecollega's en de Spartanen Rob bijstaan in zijn strijd tegen de ziekte.
"Onze collega Rob heeft een paar maanden geleden te horen te kregen dat hij een zeldzame vorm van longkanker heeft", vertelt politieagent Patrick van de Lagemaat. De collega's van de ernstig zieke Rob wilden iets voor hem doen. "Dat heeft ervoor gezorgd dat we binnen een mum van tijd de wedstrijd van afgelopen zaterdag hebben kunnen organiseren voor Rob."
Onderweegs heeft veel met voetbal. Zo is hij onder meer coach van het Nederlands politie-elftal. Het idee van een voetbalwedstrijd was dus snel geboren. "Naast het politiewerk is hij ook werkzaam bij de prof- en amateurtak van Sparta Rotterdam. Afgelopen zaterdag heeft het politie-elftal tegen oud-Sparta Rotterdam gevoetbald. De politieagenten hebben met 5-2 gewonnen", vertelt Van de Lagemaat, toch met enige trots.
Rob is een heel positief mens, zegt Van de Lagemaat. "Of het nou binnen de politie is of binnen het voetbal, hij staat er zo positief in en is ook altijd zo goed voor zijn medemens. De wedstrijd zaterdag was met een lach en een traan, maar hij blijft er zo positief in staan. Er waren heel veel familieleden en collega's aanwezig en ik denk dat dat wel wat met hem gedaan heeft. Het was het minste dat we konden doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.