Fietsfile in grootste stalling ter wereld, NS zet extra personeel in

© Willem Heesen
UTRECHT - Moet de ANWB voortaan de fietsenstalling onder Station Utrecht Centraal in de fileberichten meenemen? In de grootste fietsenstalling ter wereld was het gisteravond tijdens de spits topdrukte. Fietsers stonden in een lange rij om uit te kunnen checken.
NS gaat extra personeel inzetten om fietsers uit te checken. Daarnaast wordt gekeken of verkeersregelaars soelaas kunnen bieden. Op dit moment kunnen fietsers namelijk van twee kanten de uitgang benaderen. De verkeersregelaars moeten de fietsersstroom in beter banen gaan leiden zodat dit nog maar van een kant gebeurt. Dat komt de doorstroming volgens de NS mogelijk ook ten goede.
Op termijn wordt het voor fietsers misschien mogelijk om zelf uit te checken. De NS doet maandag een test in Breda om te onderzoeken of dat het uitcheck-proces kan versnellen. Uitchecken gebeurt nu nog handmatig omdat mensen die hun fiets langer stallen daarvoor moeten betalen. Dat kan nog niet automatisch verwerkt worden. Inchecken gebeurt wel automatisch en zorgt daardoor voor minder oponthoud.
Willem Heesen maakte de foto van de fietsfile. "Ik wil wel toevoegen dat er 99 van de honderd keer niet zo'n rij staat," zegt hij. Volgens Heesen werden er ook snel extra medewerkers in gezet. "En de sfeer was goed."
Vakanties zijn weer voorbij, de meeste mensen zijn weer aan het werk en studenten gaan weer naar school. Drukte op en rond het station dus. Dat is volgens NS de voornaamste reden van de fietsfile. "Het was ook in de treinen erg druk. Wat ook meespeelt is dat studenten in de eerste weken nog trouw naar school gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.