RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Belangenverenigingen: bouwprojecten liggen onnodig stil uit angst om stikstofuitspraak


PROVINCIE UTRECHT - Bouw- en infraprojecten liggen door de stikstofuitspraak van de Raad van State onnodig stil. Dat staat in een brief van acht belangenorganisaties aan gemeenten, provincies en waterschappen. Volgens de brief worden veel projecten die wel aan de regels voldoen uit angst stilgelegd.

"Uit angst voor onbedoelde fouten, gebrek aan kennis of onwetendheid blijken er overheidsinstanties te zijn die ook stoppen met projecten, waar de stikstofproblematiek helemaal niet of nauwelijks een factor van betekenis is", schrijven de organisaties. Voorbeelden die worden genoemd zijn reguliere onderhoudsprojecten aan infrastructuur en vergunningsaanvragen voor een aanbouw bij een woning.

De belangenverenigingen waarschuwen dat faillisement op deze manier voor bouwbedrijven op de loer ligt. "De orderportefeuilles van onze leden slinken angstwekkend snel en ook het aantal aanvragen voor toekomstige aanbestedingen neemt exponentieel af."

De brief is ondertekend door Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Bouwend Nederland, CUMELA Nederland, MKB INFRA, NOA, NVB, VHG en Vereniging van Waterbouwers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -