RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mishandeling met voorhamer was gerichte actie: "Mannen met bivakmutsen sloegen op hem in"

1/2
UTRECHT - De man die gisteravond laat in elkaar werd geslagen met een voorhamer was waarschijnlijk mikpunt van een doelgerichte actie. Meerdere getuigen hebben gezien dat hij bij de Ierse pub O'Leary's aan de Adelaarstraat werd aangevallen. Volgens de politie is het slachtoffer een 28-jarige Utrechter.

"Een grijze Volkswagenbus kwam rond half twaalf aanrijden en stopte bij de kruising", vertelt een vrouw die bij de bushalte stond te wachten aan RTV Utrecht. "De deur schoof open en twee mannen met bivakmutsen op sprongen naar buiten. Ze liepen op de man bij de pub af en begonnen op hem in te slaan." Het leek er volgens de getuige sterk op dat het slachtoffer een afspraak had. "Hij had zijn scooter bij de pub neergezet en stond daar."

Er was volgens getuigen veel geschreeuw en er klonk een knal. Na het incident stond de gebruikte voorhamer nog rechtop op straat. Ook lagen er veel donsveertjes, vermoedelijk door een gescheurde jas. Het slachtoffer was gewond aan zijn hoofd en meerdere getuigen melden dat een arm van de man verbrijzeld leek. Hij werd in een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Na de mishandeling kreeg het slachtoffer snel hulp van omstanders. Ook een personeelslid van O'Leary's zou zich over de man hebben ontfermd. Daarnaast zou een getuige een foto van de Volkswagenbus hebben gemaakt.

De politie zette de omgeving af en ook de Forensische Opsporing deed onderzoek. Een woordvoerder zegt dat er geen aanhoudingen zijn verricht na het incident en roept getuigen op zich te melden. Volgens de politie waren er drie daders betrokken bij het incident. Zij hebben het slachtoffer geslagen met slagwapens, waaronder dus de voorhamer die gevonden is bij de Ierse pub. Daarna gingen ze er vandoor in een busje.

Man afgetuigd met hamer in Utrechtse Vogelenbuurt


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -