RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie doet laatste poging om nabestaanden baby Renée te vinden


UTRECHT - Op 30 oktober 2006 wordt het stoffelijk overschot van baby Renée aangetroffen op de sorteerband van afvalverwerker AVR in Utrecht. Veertien jaar later is nog steeds niet duidelijk hoe en waarom de pasgeboren baby daar terechtkwam.

De onbekende baby Renée staat op de coldcasekalender van de politie


"We konden al snel vaststellen dat het afval uit een heel groot deel van Nederland afkomstig kon zijn. Het lichaampje is toen uitgebreid door ons onderzocht", vertelt Rob Boon van Coldcase Team Midden-Nederland.

Renée is niet de echte naam van het kindje, de gemeente Utrecht heeft haar zo genoemd. Het coldcaseteam wil heel graag weten wie dit kindje in werkelijkheid is en wat voor drama zich heeft afgespeeld.

Ergens moet er een moeder huilen om het lot van dit kindje"
Rob Boon, Coldcase Team

LAATSTE POGING
De politie heeft veel onderzoek gedaan naar Renée van Utrecht. Maar een dna-verwantschapsonderzoek en een isotopenonderzoek leverde niet het gewenste resultaat op. Daarom onderneemt het coldcaseteam nu een laatste poging om de zaak op te lossen.

Renée van Utrecht staat dit jaar op de coldcasekalender die verspreid wordt onder (ex)gedetineerden, in de hoop op een doorslaggevende tip. Voor het eerst wordt de kalender ook naar tbs-instellingen gestuurd. "Ergens moet er een moeder huilen om het lot van dit kindje. Dat is wat ons als coldcase-rechercheurs aanspreekt. Wij trekken ons het lot van dit kindje aan."

 De coldcasekalender 2020. De coldcasekalender 2020. | Foto: RTV Utrecht

KALENDER
De politie begon in 2017 met de coldcase-kalender. Op de kalender staan Nederlandse 52 zaken. Vorig jaar kreeg de politie 202 tips die direct te linken zijn aan de coldcasekalender. Het coldcaseteam in Midden-Nederland had vorig jaar een grote doorbraak met de 42-jarige verdachte die werd aangehouden, negen jaar na de dood van Richard Houtveen uit Nieuwegein.

De coldcasekalender van de politie is hier te bekijken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -