Groen licht voor verbreding A27 tussen Houten en Hooipolder

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De A27 tussen Houten en Hooipolder mag worden verbreed. De Raad van State heeft vrijwel alle bezwaren die er waren tegen het tracébesluit vanmorgen ongegrond verklaard.
Die bezwaren waren vooral ingediend door mensen en bedrijven die langs dat gedeelte van de snelweg wonen. In totaal lagen er 45 bezwaarschriften.

Compensatiebomen

Het heeft de klagers niet veel geholpen. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat moet alleen haar plannen aanpassen voor het aanplanten van bomen bij knooppunt Noordeloos, waar een McDonalds, twee tankstations, een La Place en een Starbucks zitten. De bomen die daar worden geplant komen in plaats van bomen die sneuvelen bij het verbreden van de weg.
De angst bestaat dat die bomen het zicht wegnemen op de bedrijven. De minister krijgt nu 20 weken de tijd om duidelijk te maken of al die bomen echt nodig zijn en of ze wel goed heeft gekeken naar het belang van de ondernemer.

Verbreding

De snelweg is op veel plekken nog tweebaans. Over een lengte van 47 kilometer wordt de weg verbreed. Ook worden veel bruggen op het traject aangepakt en wordt knooppunt Hooipolder vernieuwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.