RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mevrouw Blok (87) uit Baarn grijpt elke dag de peuken (en meer) van de straat


BAARN - Gewapend met een rollator, handschoenen en grijper gaat de 87-jarige Noor Blok zo goed als dagelijks de straat op om allerlei rommel op te ruimen. "Ik vind het een hele plezierige gemeente, ik vind het alleen heel jammer dat de enkelingen het verknallen."

Mevrouw Blok, die zelf niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat maar wel anderen hoopt te inspireren om af en toe wat op te ruimen, wordt 's ochtends steevast om 4 uur 's ochtends wakker. Stilzitten doet ze niet, ze gaat er met de schemering op uit om het afval van dezelfde nacht van de straten te ontdoen.

De 87-jarige mevrouw Blok helpt de straten van Baarn schoon te houden


Luiers, lingerie en 'hondengeluk'
Toen ze op 1 april 2017 ("geen grap!") naar de rand van het centrum van Baarn verhuisde, begon ze eerst met het rapen van sigarettenpeuken. "Omdat één sigarettenpeuk tien liter drinkwater kan vergiftigen, en tweederde van de wereld geen, geen schoon of te weinig water heeft", stelt ze.

Al snel raakte de emmer van mevrouw Blok ook gevuld met andere items. Van veel voorkomende voorwerpen zoals zakdoekjes en plastic zakjes, stuit ze ook op bijzonder afval als luiers, lingerie en "hondengeluk", als ze refereert aan de uitwerpselen van viervoeters.

 Mevrouw Blok gaat elke ochtend vroeg op pad Mevrouw Blok gaat elke ochtend vroeg op pad | Foto: Caspar Huurdeman

Verbazing
Boos wordt ze er niet van; het is immers ook haar dagelijkse portie lichaamsbeweging. Maar verbazing is er wel: "Waarom neem je een paar happen van een pizza en leg je de doos met inhoud dan bij het oud papier?"

Daarin ziet mevrouw Blok wel iets veranderen. "Dat is iets van de laatste jaren, dat hadden wij vroeger niet. Maar ja, vroeger hadden we niks, dus met niks doe je niks."

Daarnaast wil ze benadrukken dat ze met haar werk geen signaal naar de gemeente wil afgeven, integendeel. "De gemeente werkt zich tien keer in de rondte om alle rommel op te ruimen. Daar help ik ze graag een handje bij, maar ik hoop ook dat anderen meedoen. Een keer in de maand bermbrigade, ik vind het prima. Maar met een keer in de maand red je het eigenlijk niet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -