Jongen Vinkeveen (11) ernstig gewond door spelen met vuurwerkafval

© Politie
VINKEVEEN - Een 11-jarige jongen heeft gisteren volgens de politie ernstig en blijvend letsel aan zijn hand opgelopen door het spelen met vuurwerkafval. Een illegale cobra ontplofte in zijn hand. De politie waarschuwt voor resten vuurwerk die op straat rondslingeren.
De jongen was met een groepje kinderen aan het spelen aan de Oudeland in Vinkeveen. Tussen vuurwerkafval vonden ze een cobra met een stukje lont. De jongen probeerde de illegale knaller aan te steken. Dat ging mis en de jongen is naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.
Tijdens de jaarwisseling gold een vuurwerkverbod. Maar aangezien niet iedereen zich daaraan heeft gehouden is er toch vuurwerkafval dat niet is opgeruimd, waarschuwt de politie.
Als het om illegaal vuurwerk zoals cobra's en shells gaat, of om vuurwerk dat niet is afgegaan, moet de politie gebeld worden. Mogelijk moet de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het knalwerk weghalen. Resten van gewoon consumentenvuurwerk kunnen weggegooid worden in de vuilcontainer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.