Utrechtse raad chagrijnig over traagheid rond sportpark Overvecht-Noord

© Google Maps (bewerking: RTV Utrecht)
UTRECHT - In de Utrechtse raad groeit de irritatie over het optreden van wethouder Maarten van Ooijen met de week. In het vragenuurtje vielen er ongekend harde woorden over de voortgang die de wethouder maakt bij de problemen rond Sportpark Overvecht-Noord.
De problemen zijn ontstaan nadat de gemeente FC Utrecht toestond om tijdelijk naar Overvecht Noord te verhuizen, zodat het eigen trainingscomplex verbouwd kan worden. Ook een hondenvereniging moet een plek vinden op Overvecht Noord. Voetbalclub EDO zag zich geconfronteerd van een inkrimping van de eigen veldcapaciteit. De club stapte uiteindelijk naar de rechter, tot woede van een groot deel van de raad. Die verwijten wethouder Van Ooijen dat hij dat had moeten voorkomen.

Ontstemd

Maar de irritatie groeit ook over het feit dat de wethouder zijn deadlines niet haalt. "Nog steeds is er geen duidelijkheid voor de sportverenigingen die zijn gehuisvest op sportpark Overvecht Noord. De clubs daar leven in onzekerheid over de toekomst," zegt CDA-er Bert van Steeg. "De wethouder zegde toe met een plan te komen voor het sportpark en dit uiterlijk eind 1e kwartaal met de raad te zullen delen." Maar het eerste kwartaal is voorbij en een plan ligt er nog niet. Van Steeg: "Dit terwijl de voorbereidingen voor de komst van de nieuwe verenigingen in gang zijn gezet, ten koste van de accommodatie van de al aanwezige clubs."
Ik vind de antwoorden van de wethouder een beetje laconiek.
Lou Bosse (PvdA)
Maar liefst acht partijen, waaronder coalitiegenoot D66 trekken nu aan de bel. "Ze zijn ontstemd over deze nieuwe vertraging, het gebrek aan geboden perspectief en voortgang in de afgelopen anderhalf jaar," meldt Van Steeg.

Een beetje later

Van Ooijen (ChristenUnie) antwoordde: "We zijn inderdaad wat later dan gepland. Kwartaal één is net een week afgerond en we zijn nog niet helemaal klaar. Ik schat in dat we nog enkele weken nodig hebben." Dat antwoord kwam hem op een uitbrander van Lau Bosse van de PvdA te staan: "Ik vind de antwoorden van de wethouder een beetje laconiek. Hij doet nu een beetje of het een beetje langer duurt en het is allemaal wel prima." Bosse verwees nog maar eens naar de rechtszaak en eiste harde toezeggingen van Van Ooijen.
De wethouder op zijn beurt reageerde gepikeerd op de kritiek. "Ik vind de toon wel heftig, eerlijk gezegd." Maar juist de PvdA-er kreeg bijval van het CDA voor zijn eis. Ook die partij vroeg om harde toezeggingen over een deadline. Van Ooijen zegt dat de verenigingen in augustus duidelijkheid hebben, maar zo zegt hij, dan is nog niet alles op het sportpark klaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.