RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz opent eigen zaak in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Anna's Smaakatelier opent volgende week in Amersfoort. Sinds Anna Yilmaz in 2019 het populaire programma Heel Holland Bakt won, wilde ze al een eigen zaak openen. "Ik heb er altijd al over gedroomd maar bij de marine had ik het ook goed naar m'n zin. Totdat ik Heel Holland Bak won, toen moest ik van mezelf een keuze maken", zegt Anna van achter de toonbank in haar gloednieuwe zaak.

Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz opent taartenzaak in Amersfoort


Het afgelopen jaar heeft ze hard gewerkt en vooral veel geklust om haar droom waar te maken. "Ik ben een beetje moe na al dat klussen maar ik heb er echt heel veel zin in. Als ik aan het bakken ben dan ben ik dat allemaal direct weer vergeten", zegt ze lachend.

Atelier
Ze wil in het Smaakatelier haar Turkse achtergrond combineren met Hollandse recepten. Er is nog geen vast menu maar ze heeft al heel wat uitgeprobeerd en voorgeproefd. "Er is een croissant uitgekomen met de vulling van de baklava", zegt ze. "De combinatie is echt perfect." Ze wil haar gasten zoveel mogelijk bijzondere smaken laten proeven in het zogenoemde atelier.

Vanmiddag opende burgemeester Lucas Bolsius de zaak officieel. Op Koningsdag kunnen mensen alvast een oranje tompouce komen proeven en op 4 mei gaat de winkel dan eindelijk écht open voor het publiek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -