'Busje vol herinneringen' gestolen van Baarns stel op huwelijksreis

BAARN - "Ik dacht nog, ik heb alleen mijn zonnebril op sterkte mee. Zal ik mijn gewone bril nog even halen?" begint Jorien Dijkstra haar verhaal. "Ach, we zijn zo terug", zeiden we nog tegen elkaar.
Maar haar bril is ze kwijt. Net als hun fotocamera, trouwkleding, laptop, boeken en nog veel meer. Het pasgetrouwde stel Jorien Dijkstra en Daan Brinkerink is op huwelijksreis in Italië. In Rome bij het Maximo Shopping Centre kochten ze gisteren wat snorkelspullen en toen ze terugkwamen op de parkeerplaats, was hun camperbusje weg.
Jorien en Daan maakten veel reizen met de camper.
Jorien en Daan maakten veel reizen met de camper. © Jorien Dijkstra
Hun huwelijksreis is één van de vele reizen die ze met de camper maken. "Toen we net verkering hadden, was onze eerste vakantie met de camper. We hebben door heel Europa gereisd; Scandinavië, Spanje, Kroatië. Het is niet zomaar een auto die gestolen is. Het is echt een busje vol herinneringen."
En het busje is al lang in de familie. "De ouders van Daan hebben het busje al sinds zijn geboorte, hij is er dus in opgegroeid. En toen hij 17 was, nam hij het busje over."
Dijkstra en Brinkerink hebben het busje ook opgeknapt in de loop der jaren. "Het is van binnen heel gezellig. Er hangen foto's, we hebben een boekenplank, we hebben heel wat dingen verzameld de afgelopen jaren."
Precies twee weken geleden zijn ze getrouwd, op 27 augustus.
Precies twee weken geleden zijn ze getrouwd, op 27 augustus. © Erik Wardekker
Ze zijn dus veel spullen kwijt, inclusief hun trouwkleding. "Normaal doe je die kleding maar één keer aan, maar wij hadden het mee om op mooie plekken foto's te maken." Een paar foto's hebben ze nog, maar naast de trouwkleding zijn ze ook de foto's kwijt. Want die stonden op de camera die in het busje lag.
Ze deden aangifte met hulp van een tolk en willen nu door een oproep de camper terugvinden. "Dat is meer mensen gelukt." Camperclub NKC weet ook dat het soms lukt om een gestolen voertuig terug te vinden, maar in het buitenland is het vermoedelijk lastig. "Je hoort vaak dat campers die in Nederland gestolen worden, juist snel de grens over gaan", zegt Rosanne Vriend van Nederlandse Kamperauto Club (NKC) in Soesterberg. Vriend benadrukt dat campers momenteel erg populair zijn. "Dat zou invloed kunnen hebben om ze te stelen."
Het pasgetrouwde stel hoopt het busje nog terug te vinden.
Het pasgetrouwde stel hoopt het busje nog terug te vinden. © Jorien Dijkstra
Van de verzekering verwacht ze niet veel, vertelt Dijkstra. "Het busje is WA verzekerd, dan krijg je de dagwaarde. En dat is niet veel bij zo'n oud busje."
Dijkstra en Brinkerink hebben nu een auto gehuurd en breken hun huwelijksreis na wikken en wegen niet af. "Waarschijnlijk rijden we naar de kust en huren we daar een huisje. We wilden naar huis gaan, maar op deze manier willen we de huwelijksreis ook niet laten eindigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.