Paasei hoort erbij in Ouwehands Dierenpark

© Ouwehands Dierenpark
RHENEN - Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft de stokstaartjes, zebramangoesten en berberapen vanmorgen getrakteerd op een paasontbijtje. Ook in dierentuinen is Pasen inmiddels een jaarlijkse traditie geworden.
Met de wederopstanding van Christus hebben de dieren waarschijnlijk weinig op, maar de opzet van de oppassers is dan ook niet religieus. In Ouwehands krijgen dieren vaker voorwerpen of voedsel in hun verblijf dat de dagelijkse routine moet doorbreken. De zogenoemde 'verrijking' moet ervoor zorgen dat hun natuurlijke gedrag wordt gestimuleerd.
De mangoesten en stokstaartjes kregen daarom geverfde eieren voorgeschoteld. In het wild stelen deze dieren volgens Ouwehands ook weleens een vogelnestje leeg. Zebramangoesten gooien de eieren dan stuk en slurpen het struif op. Stokstaartjes zijn wat langer bezig om de puzzel die een rauw ei voor ze vormt op te lossen.
Zebramangoesten gooien de eieren stuk en slurpen het struif op.
Zebramangoesten gooien de eieren stuk en slurpen het struif op. © Ouwehands Dierenpark
De berberapen werden op en andere manier uitgedaagd. De beschilderde nepeieren die ze kregen waren gevuld met meelwormen en gemengde granen. Door de eieren het water in te rollen vullen die zich met water. Zodra de delicatessen naar buiten drijven hoeven de aapjes die alleen nog uit de sloot te vissen.
De verf die voor de gekleurde eieren is gebruikt is gemaakt van natuurlijke materialen en veilig voor de dieren, laat het dierenpark weten.
Stokstaartjes doen wat langer over de 'eierpuzzel'.
Stokstaartjes doen wat langer over de 'eierpuzzel'. © Ouwehands Dierenpark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.