Met metalen staaf mishandelde man is doodsbang en heeft veel pijn: 'Kan m'n kind niet eens optillen'

© Ingezonden
Maarssen - De 27-jarige man die woensdagavond in Maarssen met een metalen staaf geslagen werd, leeft na de mishandeling in constante angst. "Ik ben doodsbang, heb heel veel pijn en durf niet meer alleen de deur uit." Door in gesprek te gaan met de politie, RTV Utrecht en tv-programma 112 Vandaag hoopt hij dat er zo snel mogelijk een verdachte in beeld komt.
Davey, de naam van het slachtoffer, is naar eigen zeggen "voor de duvel niet bang", maar denkt sinds hij woensdagavond nietsvermoedend naar een avondklus ging nog maar aan één ding: "Wie heeft mij in de val laten lopen? Ik heb werkelijk geen flauw idee."
Want dat er opzet in het spel was, weet hij zeker. Dat beeld ontstaat al als Davey woensdagavond rond achten anoniem gebeld wordt. Hij is op dat moment met zijn vriendin en kindje bij vrienden in Amsterdam. Maar aan de andere kant van de lijn roept de plicht. "De man die belde had een probleem met zijn cv-ketel en vroeg mij om te helpen."
De man zegt Daveys nummer van het internet te hebben, en juist dát doet wenkbrauwen fronzen. "Ik promoot mijn monteurs- en loodgietersdiensten alleen via Instagram, dus dat hij mijn 06 ergens anders opgepikt had, vond ik best gek. Maar tegenwoordig vind je alles op het internet, dus ik dacht: het zal wel."

Klap tegen hoofd, trap tegen borst

Na een korte conversatie over het type cv-ketel (het ProLine-model van Nefit) stapt Davey in de auto, rijdt naar zijn huis in Nieuwegein, kleedt zich om en komt dan rond 21.30 uur aan op het adres van de klant: Zwanenkamp in Maarssen.
Hij loopt met zijn gereedschapskist en drukmeter richting de voordeur, wil het hek opendoen en ziet dan iemand in zijn rechterooghoek op hem afrennen. "Voordat ik het weet, krijg ik meerdere malen een klap met een pijp. Ik val op de grond, krijg nog een trap tegen mijn borst en probeer vooral de aanval af te weren."
Ik was zó ontzettend bang dat ik maar ben blijven rijden.
Davey
Als Davey op wil staan, krijgt hij nog één klap en dan rent de dader weg. "Hij was donker gekleed en ik heb zijn gezicht gezien, maar weet niet wie het was. Hij zei niks, maar ik denk niet dat het dezelfde man was die me belde voor de klus. Dat was duidelijk iemand met een Utrechts accent en zijn stem rijmde niet met het uiterlijk van de man die me sloeg, die een meer Pools of Russische uitstraling had."

Trauma-afdeling

Kort nadat de dader vlucht, stapt Davey – hevig bloedend - zijn klusbus in, rijdt weg en belt 112. Daar krijgt hij de alarmcentrale aan de lijn. "Zij adviseerden me op een veilige plek te stoppen, maar ik was zó ontzettend bang dat ik maar ben blijven rijden. Bij een ambulancepost ben ik gestopt en heeft een ambulancebroeder me mee naar binnen genomen."
Een van de hoofdwonden van Davey.
Een van de hoofdwonden van Davey. © Ingezonden
Op basis van zijn verhaal rukt de politie uit, maar zonder resultaat. Davey belandt in de tussentijd op de trauma-afdeling van het UMC Utrecht. Er worden scans en foto's gemaakt, maar daaruit blijkt dat niks gebroken is. "De wonden op mijn hoofd zijn gehecht en voor de pijn in mijn nek draag ik een brace."
Op de terugweg naar huis loopt Davey alles nog eens na, maar blijft met veel vragen achter. "Ik zit niet in de schulden, niet in de criminaliteit, ik heb geen vijanden. Het is een raadsel. Ik heb wel wat namen bij de politie genoemd, maar dat is vooral omdat ik iedereen opeens verdenk. Ik vertrouw echt niemand meer."

Morfine en slachtofferhulp

Naast medicatie voor de pijn (onder meer slaappillen en morfine), is een psychiater ingeschakeld en krijgt Davey slachtofferhulp. "Als er een auto de straat inrijdt, schrik ik al op. Ik ben nooit een bang persoon geweest en als er ergens ruzie was, probeerde ik het altijd op te lossen. Maar nu is van die man even weinig over."
Davey ligt er minimaal vier, maximaal zes weken uit. Thuis is hij sterk afhankelijk van zijn vriendin Iris. "Zij is natuurlijk ook geschrokken, maar heeft het nu aardig onder controle. Ik kan mijn eigen schoenen niet eens aandoen of mijn jas aantrekken. Laat staan m'n kind optillen."
Ondertussen bevestigt de politie dat de mishandeling heeft plaatsgevonden, maar kan het vanwege het lopende onderzoek weinig kwijt over de inhoud. Wel laat het weten op zoek te zijn naar getuigen die iets gezien hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.