Natuurbrand op de Leusderheide onder controle

© Defensie
Leusden - Op de Leusderheide langs de A28 stond vanmiddag een gebied van zo'n 600 vierkante meter in brand. De brand was binnen het uur onder controle en ruim een uur later was ook het nablussen wel klaar. Volgens de terreinbeheerder van het militaire oefenterrein begon de brand in de berm van de snelweg en sloegen de vlammen daarna over naar het oefenterrein.
Vanwege de droogte was de brandweer met meerdere voertuigen aanwezig. Sinds vorige week geldt fase 2, dat betekent dat de brandweer extra alert is op snel uitbreidende natuurbranden.
Omdat de brandweer dicht langs de snelweg moest blussen, werd een rijstrook van de weg afgesloten. Ook de oprit bij Soesterberg naar de weg ging dicht om brandweerauto's vrije doorgang te geven naar de Leusderheide, aldus de VRU. De afsluitingen zorgden voor veel vertraging, maar dat nam rond 15.15 uur snel af volgens de ANWB en Rijkswaterstaat.
Veel automobilisten op de A28 zagen het vuur en meldden dat bij 112. Het verkeer op de snelweg had geen last van de rook, aangezien de wind de andere kant uit staat.
Zo'n twee weken geleden was het ook al raak op de Leusderheide. Toen kostte het de brandweer ongeveer twee uur om het vuur onder controle te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.