UZSC'er Hoepelman: "Kampioen worden, dat went nooit"

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Vier keer werd Benjamin Hoepelman landskampioen van Nederland. Maar voor de waterpoloër van UZSC went het nooit, ook niet gisteravond toen de Utrechters zich ten koste van ZVL-1886 kroonden tot landskampioen.
"We hebben het vroeg gemaakt vanochtend", reageert Hoepelman tegenover RTV Utrecht. "Dat is mooi dat hoort er ook bij. Als je kampioen wordt dan vier je dat natuurlijk." UZSC was in de finale twee keer overtuigend te sterk voor ZLV-1886. Vrijdag werd het 9-6 en zaterdag 8-5.
Ondanks het feestje gisteravond hing Hoepelman fris, fruitig en jarig aan de telefoon
Het was voor UZSC het vierde landskampioenschap in vijf jaar tijd. Vorig jaar was AZC Alphen in de finale te sterk voor de Utrechters. Toen was Hoepelman er niet bij, hij speelde vorig seizoen voor het Franse CN Marseille. Dit seizoen keerde hij terug in de Domstad en dat het goed gaat met de club dat is geen discussiepunt. "Kampioen worden, dat went nooit. We hebben een redelijk nieuwe groep en dat maakt het extra speciaal", aldus Hoepelman die vandaag ook nog eens zijn verjaardag viert. "Ik ben net met mijn familie wat gaan eten en zometeen worden we gehuldigd op de club."

TRADITIE

In de waterpolowereld is het traditie dat de coach het water in wordt gegooid bij het behalen van een prijs. Gisteravond probeerde Hoepelman dit ook bij de Griekse coach Evangelos Pateros, maar hij liet dit niet toe. "Ik heb mijn best gedaan, misschien een stukje cultuurverschil haha. Hij had smoesjes dat hij geen andere kleren bij zich had en dat hij niet ziek wilde worden. We hebben hem duidelijk gemaakt dat hij vandaag alsnog het water ingaat", zegt Hoepelman. De waterpoloërs zijn nog niet gehuldigd door de burgemeester Jan van Zanen van Utrecht, maar dit gaat volgens Hoepelman nog wel gebeuren.
UZSC - ZVL 1886
UZSC - ZVL 1886 © Fotostudio Red Green Blue
UZSC viert titel
UZSC viert titel © Fotostudio Red Green Blue
UZSC viert titel
UZSC viert titel © Fotostudio Red Green Blue

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.