Voormalig IJsselmeervogels-talent Beukers (16) tekent profcontract bij AZ: 'Trots en dankbaar'

© AZ.NL / Ed van de Pol
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Daniël Beukers uit Bunschoten-Spakenburg heeft zijn eerste profcontract getekend bij betaald voetbalclub AZ. De 16-jarige verdediger ligt tot medio 2023 vast in Alkmaar.
Ik kan grote afstanden afleggen en hou ervan langs de lijn mee naar voren te gaan
Daniël Beukers
Beukers komt uit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. In 2018 werd hij opgepikt door AZ. Op de website van AZ laat Beukers weten trots en dankbaar te zijn. "Er spreekt vertrouwen uit dit contract en dat geeft nog meer motivatie om hard te blijven werken. Helemaal aangezien ik nog herstellende ben van een blessure."
Zijn uithoudingsvermogen noemt Beukers één van zijn sterke punten. "Ik kan grote afstanden afleggen en hou ervan langs de lijn mee naar voren te gaan. Daarnaast kan ik ook goed verdedigen, doordat ik vroeger altijd centraal achterin stond. Qua technische vaardigheden, keuzes aan de bal en explosiviteit valt nog winst te behalen."

Leergierige Beukers

Beukers vindt dat het snel is gegaan met zijn ontwikkeling. "En daar ben ik erg blij mee. Het contract was een doel voor de korte termijn. Voor de lange termijn is dat het worden van profvoetballer, debuteren in AZ 1 en spelen in de Eredivisie."
Bij AZ zijn ze blij met de inwoner van Bunschoten-Spakenburg. "Daniël is een leergierige en hardwerkende. Hij is een rechtsbenige verdediger die altijd het maximale geeft, over veel loopvermogen beschikt en zowel aanvallend als verdedigend kwaliteiten heeft. Ook neemt hij zelf veel initiatief voor zijn eigen ontwikkeling. Dit uit zich bijvoorbeeld in het terugkijken van wedstrijdbeelden en door zelf extra te trainen. Dat toont aan dat hij er veel voor over heeft", aldus Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.