Houtenaar Ter Schure mist goud door klapband

© ANP
HOUTEN - Tandemwielrenner Vincent ter Schure uit Houten heeft een zilveren medaille gepakt in de tijdrit op de Paralympische Spelen. Op de Fuji International Speedway werd Ter Schure, met zijn piloot Timo Fransen, getroffen door een klapband. Hun inhaalrace was net niet voldoende voor goud. De zilveren plak voelde daardoor als een nederlaag.
Omdat een wiel wisselen teveel tijd zou kosten, kozen Ter Schure en Fransen ervoor om van fiets te wisselen. Hoeveel tijd ze verloren, is moeilijk te zeggen. "Maar het moet minimaal 30, 40 seconden zijn geweest", aldus de slechtziende Ter Schure. "Als we nu dan op 6.75 seconden naast het goud grijpen, kun je wel zeggen dat we door die lekke band geen gouden medaille winnen."
We kunnen onzelf niets verwijten
Vincent ter Schure
Ter Schure stelt wel dat hij na de klapband even van slag was. "Maar we hebben het goed opgepakt. We reden elke ronde een stukje sneller. En uiteindelijk komen we nog zó dichtbij, dan kunnen we onszelf niks verwijten."
Het goud ging nu naar de Fransen Alexandre Lloveras en Corentin Ermenault. De Spanjaarden Christian Venge Balboa en Noel Martin Infante pakten brons.

Herkansing

Komende vrijdag rijden Ter Schure en Fransen nog de wegwedstrijd op de Fuji International Speedway. Op dat onderdeel verdedigen ze hun paralympische titel van Rio 2016.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.