Instellingen

Houtenaar Ter Schure opnieuw Olympisch tandemkampioen

© Harold Veldkamp
HOUTEN - Wielrenner Vincent ter Schure uit Houten en zijn piloot Timo Fransen hebben bij de Paralympische Spelen in Japan de titel in de wegrace in de categorie voor atleten met een visuele beperking geprolongeerd. Het duo won op de Fuji International Speedway met overmacht voor landgenoten Tristan Bangma en Patrick Bos. Het brons ging naar Alexandre Lloveras en piloot Corentin Ermenault uit Frankrijk.
Ter Schure en Fransen, die eerder in de week na materiaalpech maar net naast het goud grepen in de tijdrit, ontsnapten al na 23 kilometer en reden vervolgens bijna 100 kilometer alleen aan de leiding. De voorsprong van het duo liep in de Japanse regen daarna alleen maar op.
"Het is prachtig om de Spelen met goud af te kunnen sluiten", zei Ter Schure. "Natuurlijk hadden we dat goud liever in de tijdrit gewonnen, maar om het op deze manier, onder deze omstandigheden te doen, maakt het heel bijzonder."
Ook bijzonder was de manier waarop Ter Schure en Fransen na 118 kilometer over de streep kwamen. Vlak voor de streep stopten ze en maakten een buiging. "We wilden na deze bijzondere wedstrijd iets bijzonders doen. Onze buiging was een soort bedankje aan Japan voor de manier waarop ze de Paralympische Spelen hebben georganiseerd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.