Instellingen

Vertrekkende Meijers ongebroken: 'Er valt nog veel te winnen voor Spakenburg en voor mij'

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De motivatie is ongebroken bij Eric Meijers, de trainer van tweede divisionist Spakenburg die deze week te horen gekreeg dat zijn aflopende contract na dit seizoen niet wordt verlengd. "No hard feelings", aldus de oefenmeester, die sinds november 2019 aan het roer stond bij de Blauwen.
Meijers toont zich in een eerste reactie berustend. "Ik loop lang genoeg mee in de voetballerij om te weten dat er op een bepaald moment beslissingen genomen moeten worden, zowel in je voordeel als in je nadeel. Ik werk bij een mooie club, er is wederzijds respect en vertrouwen. Uiteindelijk is het een beleidskeuze. Daar heb ik me bij neer te leggen."

Afgerekend op slechte start?

Eric Meijers stelt dus dat er wederzijds vertrouwen is. Maar blijkbaar is dat vertrouwen vanuit de club niet groot genoeg om er nog een jaar aan vast te plakken. "Het is mijn derde seizoen", zegt Meijers daarover. "Toen ik binnenkwam stond de club er niet florissant voor en hebben we de weg omhoog gevonden. We stonden zevende toen de competitie door corona werd afgebroken." Ook vorig seizoen ging het goed, in de paar duels die toen werden gespeeld bleef het elftal van Meijers ongeslagen.
Dit seizoen gaat het allemaal wat minder. "We zijn heel moeilijk gestart, maar ik heb nu het idee dat het een goed en succesvol seizoen gaat worden." Of hij is afgerekend op die slechte start wil Meijers niet zeggen. "Daar kan ik wel iets over zeggen maar dat heeft geen zin, dat weet ik niet. Daar moeten de beleidsbepalers een oordeel over vellen."

'Nog genoeg te winnen'

"Ik moet energie steken in de zaken waar ik invloed op heb, en dat is om te beginnen dinsdag winnen van FC Dodrecht", blikt Meijers alvast vooruit op de eerste ronde van de KNVB beker, waarin zijn ploeg het thuis opneemt tegen de hekkensluiter van de eerste divisie.
Maar Meijers richt zich niet alleen op die bekerwedstrijd. "Mij is er alles aan gelegen om zover mogelijk te komen in de beker, om te gaan stijgen op de ranglijst en om twee keer de derby te winnen. Er valt nog zoveel te winnen voor Spakenburg en voor mij."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.