Puck Pieterse rijdt in Zonhoven naar tweede plek: 'Lastige race', Lars van der Haar zesde

Puck Pieterse
Puck Pieterse © Orange Pictures
Zonhoven - Puck Pieterse heeft de wereldbekerwedstrijd in Zonhoven afgesloten met de tweede plek. De Amersfoortse moest de overwinning laten aan Shirin van Anrooij.
Van Anrooij kwam solo over de finish. Pieterse moest ruim dertig seconden toegeven op haar landgenote. De derde plek was voor Fem van Empel.
Van Empel heeft de leiding in het wereldbekerklassement. Pieterse staat tweede met 35 punten achterstand. Er staan nog twee wedstrijden op het programma in de wereldbeker.
"Het was een lastige race. In de verkenning ging het makkelijker", blikt Pieterse terug op de race. Volgende week zal Pieterse te zien zijn bij het NK veldrijden. Daar zal ze voor het eerst meedoen bij de elite in plaats van bij de beloften, zo maakte ze aan RTV Utrecht bekend. "Heb er zelf voor gekozen. Ik ga de competitie aan."
Puck Pieterse blikt terug op de wereldbeker in Zonheuvel

Lars van der Haar

Lars van der Haar eindigde bij de mannen als zesde. De Woudenberger zag de winst gaan naar Wout van Aert. De Belg was een klasse apart en had ruim 1 minuut 20 voorsprong op nummer twee Mathieu van der Poel.
Van der Haar kwam met meer dan twee minuten achterstand op Van Aert over de streep.
Het was voor Van der Haar mogelijk zijn laatste wedstrijd in de trui van de Nederlandse kampioen. Volgende week staat het NK namelijk op het programma. Van der Haar is wel de favoriet om de Nederlandse titel te prolongeren. Zijn grootste concurrent, Mathieu van der Poel, doet niet mee aan het NK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.