Harley-dag Woerden afgelast om vrees voor confrontatie motorclubs

De Harley-dag in 2015.
De Harley-dag in 2015. © Woerden.tv
WOERDEN - De jaarlijkse Harley-dag in Woerden is definitief afgelast. De gemeente vreest gewelddadige confrontaties die de openbare orde in gevaar brengen. In Woerden is het sowieso al enige tijd onrustig rond motorclubs.
"Dit risico vraagt om een extreem hoge reservering van politie-inzet tijdens dit evenement", schrijft de gemeente in een persbericht. Ook acht Woerden de kans op 'gewelddadige confrontaties' reëel.
De Harley-dag stond voor zaterdag 14 juli op het programma. "We organiseren al zeventien jaar zonder problemen een mooi evenement", zei organisator Hennie Achterberg eerder nadat de gemeente de wens uitsprak de Harley-dag te cancelen. Nu is dat dus definitief.

VERBOD OP SATUDARAH

Volgens de gemeente heeft de organisatie van de Harley-dag banden met Satudarah, de motorclub die onlangs werd verboden. "In het verleden was de aanwezigheid van Satudarah geen discussiepunt", schrijft de gemeente. "Nu Satudarah door de rechter verboden is, ligt dat anders."
Beelden van de Harley-dag in 2013.
Woerden wil niets te maken hebben met motorclubs die in verband worden gebracht met intimidatie, geweld en criminaliteit. Het gemeentebestuur heeft overlegd met de veiligheidsregio en de politie over het wel of niet toestaan van de Harley-dag.

ONRUST BINNEN MOTORWERELD

De onrust binnen de motorwereld lijkt zich de laatste tijd te concentreren binnen Woerden. Onlangs werd de 41-jarige Richard Z. uit Woerden aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de beschieting van het Amsterdamse kantoorpand van tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu. Hij zou leider zijn van een motorclub die justitie wil verbieden. Hennie Achterberg benadrukte eerder dat dat incident niets te maken heeft met Harley-liefhebbers en de jaarlijkse Harley-dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.