RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM valt bedrijven en woning van Stint-eigenaar binnen in Bilthoven en Huis ter Heide

BILTHOVEN - Het Openbaar Ministerie (OM)heeft een reeksinvallen gedaan bij meerdere bedrijfslocaties van de Stinten een woning van Stinteigenaar Edwin Renzen. Hijmeldt tegenover RTV Utrecht dat er "zeker tien man" onaangekondigd zijnwoning in Huis ter Heide binnenvielenen "administratie meenamen". Ook zouden er bij partners van het bedrijf invallen zijn gedaan, waaronder in Putten en het hoofdkantoor in Bilthoven.

In de straat waar de woning van Renzen zich bevindt, valt op dit moment niks meer te zien. Het OM wil niet bevestigen dat de invallen bij de eigenaren van de Stintzijn gedaan. Wel valt er in een persbericht te lezen dat het onder meer bij "een bedrijfslocatie in Bilthoven" is gebeurd, waarbij administratie in beslag is genomen. "Het onderzoek is noodzakelijk om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen met betrekking tot de bij het ongeval betrokken Stint en het product Stint", meldt persofficier Janine Kramer. "Wij moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama een strafrechtelijk verwijt valt te maken."

ONDERZOEK RECHERCHE
De recherche is nog bezig met het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de Stint. Bij dat ongeval in Oss waarbij de elektrische kar van de Bilthovense fabrikant tegen een trein botste,kwamen vier kinderen om het leven. Er is met veel getuigen gesproken, zegt het OM. Ook met de bestuurster van de Stint die zelf ernstig gewond raakte. Op enkele locaties wordt verder onderzoek gedaan. De elektrische kar zelf wordt ook uitgebreid onderzocht, onder meer door experts van het Nederlands Forensisch Instituut. Op dit moment zijn er nog geen conclusies te trekken, meldt het OM.

Ook komt TNO morgen met de resultaten van een ander onderzoek naar het vervoersmiddel. Minister Cora van Nieuwenhuizen maakt die om 8.30 uur bekend.

FAILLISSEMENT
Na het dodelijk ongeval met de stint, vroeg de Bilthovense fabrikant Edwin Renzenfaillissementaan. Later trok hij deze aanvraag weer in omdat hij eerst de lopende procedures over de elektrische bolderkar wil afwachten. "Ik had niet kunnen overzien dat er n een hoger beroep kwam n dat de Tweede Kamer zich er opnieuw over ging buigen n dat organisaties als Boink zich in zouden zetten", aldus Renzen toen.

Op dit moment staan er talloze Stints in de opslag, maar als de Stint weer gebruikt mag worden zijn die in een klap weer een hoop geld waard. "Het hoeft nog niet over te zijn. Er is geen geldschieter, maar wel veel aanbiedingen. "Tochzei Renzen eerderniet heel hoopvol te zijn. Als de situatie zo blijft zoals hij is, sluit Renzen een nieuwe faillissementsaanvraag niet uit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -