Oproepen van geesten op begraafplaats Amersfoort leidt tot Kamervragen

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Demissionair minister Ferd Grapperhaus is om opheldering gevraagd over het opwekken van geesten op de Amersfoortse begraafplaats Rusthof. Een spirituele groep deed dit vorige maand tijdens een seance, ook op de plek waar kinderen begraven liggen. Dit gebeurde na sluitingstijd en onder begeleiding van een medewerker van de begraafplaats.
De SGP heeft Kamervragen gesteld over de veelbesproken kwestie. De gereformeerde partij wil onder meer van de minister weten waarom het opwekken van geesten op een kerkhof, zonder toestemming van nabestaanden, niet onder grafschennis valt. Ook wil de partij weten of de minister de wet wil aanpassen zodat dit wel strafbaar wordt.

Nabestaanden woedend

De seance op begraafplaats Rusthof veroorzaakte de afgelopen weken veel onrust. Ouders van kinderen die op de begraafplaats liggen, reageerden woest op wat er gebeurd is. Een aantal ouders heeft een advocaat in de arm genomen. Zij bekijken of er juridische stappen mogelijk zijn.
Vorige week verstoorde een 51-jarige man de raadsvergadering van Amersfoort. Vanaf de publieke tribune uitte hij doodsbedreigingen aan het adres van burgemeester Bolsius toen de gemeenteraad de kwestie besprak. Amersfoort is beheerder van de begraafplaats. De 51-jarige man werd na de dreigementen aangehouden, maar is inmiddels weer vrij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.