Regenboogpad in het centrum van Utrecht heeft nieuw jasje gekregen

© Tessa Beijer/RTV Utrecht
Utrecht - De regenboogoversteekplaats bij de Bijenkorf op de Lange Viestraat in Utrecht is vernieuwd. Over de jaren is de LHBTIQ+ vlag veranderd om inclusiever te worden, de oversteekplaats is aangepast op hoe de vlag er nu uitziet.
"De oversteekplaats is verouderd en representeert niet meer de volledige inclusieve stad", verklaarde een woordvoerder van de gemeente Utrecht eerder. Het idee om de oversteekplaats aan te passen komt van raadslid Pepijn Zwanenberg. De originele regenboog oversteekplaats was destijds ook op zijn initiatief.
Afgelopen weekend zijn de oude kleuren verwijderd, en in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober is de nieuwe vlag aangebracht.

LHBTQIA+

De afkorting begon ooit als LHBT om te verwijzen naar Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders. Soms zag je ook LGBT staan, de G van gay kwam dan in plaats van de H voor homoseksueel. Inmiddels zijn ook de Q (voor Queer), de I (voor Interseks) de A (voor Aseksueel) en de + (voor alle overige groepen) erbij gekomen. In plaats van deze afkorting wordt ook wel LHBTIQ+ gebruikt, zoals de gemeente hier doet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.