Negenklapper voor Sportlust'46 tegen Ajax: 'Dit is nog mager'

Zakaria Issarti
Zakaria Issarti © Orange Pictures
WOERDEN - Sportlust'46 heeft in de derde divisie A een klinkende overwinning geboekt. Op eigen veld wisten de Woerdenaren met 9-0 te winnen van Ajax amateurs. Zakaria Issarti was met drie goals een van de grote mannen.
In de stand van de derde divisie A klimt Sportlust'46 naar de tweede plaats. De ploeg heeft nu 20 punten uit tien wedstrijden. Evenveel als Sparta Nijkerk, dat echter een wedstrijd minder speelde. De concurrentie, bestaande uit Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en FC Lisse, kan volgende week langszij komen.

Doelsaldo

"Ik denk dat wij goed stonden en goed druk zetten", aldus hattrickmaker Issarti. "We hebben een goede pot gespeeld. Ajax is een redelijk goede ploeg, maar we waren gewoon beter. Na de 2-0 had ik wel het gevoel dat wij veel beter waren. We maakten alleen niet altijd de juiste keuzes."
Trainer Patrick Loenen vond de wedstrijd fantastisch. "Ajax probeert altijd te voetballen en ze maken cruciale fouten, en dan leggen wij de wedstrijd meteen lam", vertelt hij. "In de derde divisie krijg je soms heel rare uitslagen. Je kan ook gewoon puntverlies lijden. Dus we moesten eerst de overwinning veiligstellen."
[Media:">

Vacature bij Spakenburg

"Het grootste compliment is dat we vol bleven gaan. Als we nog 20 minuten spelen, schieten we er nog drie in. Dat vind ik knap. Daar ben ik heel erg blij mee", aldus Loenen. "Bij 4-0 in de rust ging ik praten over het doelsaldo, ten opzichte van onze concurrenten. We zijn altijd blijven spelen alsof het 0-0 stond, dat vond ik knap."
Nu Spakenburg het afscheid van Eric Meijers heeft aangekondigd na dit seizoen, valt de naam van Loenen al snel aan de blauwe zijde van de Westmaat. "Het is een fantastische club, ik denk de mooiste club van Spakenburg. Dat is misschien niet slim om te vertellen. Maar het is nu niet het moment om het erover te hebben", vertelt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.